E mai greu să fii 99% decât 100%

E mai greu să fii 99% decât 100%

Cum sună asta pentru tine?

Când am citit pentru prima data propoziția era un nonsens total pentru mine. Și am mai citit-o odată și încă odată, până când ceva a făcut ,,trink!”

Mă vedeam pe mine acum 3 ani când eram implicata în mai mult de 4-5 proiecte, toate în același timp: cursuri facultate, sesiuni, apoi licență, disertație, paralel cu școala de formare, supervizare, scriam la primul meu volum de versuri, și administram un business ce implica negocieri cu furnizorii, promovare, deplasări în București, probleme cu angajații ce se îmbolnăveau de Covid și eram nevoită să suplinesc, tata era în spitale și mai apoi a urmat finalul cu înmormântarea, parastase și restul… dincolo de mamă, soție…

Te rog,  nu mă întreba cum am trecut prin toate astea! Și eu mă minunez astăzi.

 N-aș recomanda nimănui să facă ce am făcut eu. Cât efort fizic și intelectual, cât nesomn și overthinking aproape imposibil de conceput…

La un moment dat aveam aproape 3 săptămâni de nesomn și în capul meu programul scria taskuri, deadlinuri, obiective pe-a doua zi, prioritizarea priorităților, etc.

Nu reușeam să-mi mai pun creierul pe PAUZĂ.

,,Costurile” în acest caz, sunt pe termen mediu și lung… Acum recuperez ce mai pot recupera…

Sunt cât se poate de realistă.

Dădeam fiecărui lucru 99% și le făceam cu sârg, dar nu era nimic bifat cu 100% care să-mi confere rezultate de top și de satisfacție în muncă, de calitate a vieții.

Nu mă mai bucuram de mai nimic. Bournout pe toate planurile.

Pe social media mi se spunea ades: ce-ți pasă, ești o divă, te plimbi peste tot, iți permiți…

Ce-mi permiteam era secundar unor lucruri pe care alte persoane poate nu și le ,,permit” în sensul de nu și le asumă, asta 1 și 2, ceea ce se întâmplă într-un concediu de 7 zile, aveam sentimentul că nu compensa diferența până la 365.

Repet: Nu fă ce-am făcut eu! Te rog!

Daca te regăsești, pune STOP.

E un moment bun să te oprești mai înainte de a scăpa lucrurile de sub control…

E îngrozitor de greu să fii 99 % fie și pentru un singur lucru. Vei avea sentimentul de insuficiență, că încă nu ai dat tot, deși știi că s-ar putea și astfel nu poți fi cu productivitatea și satisfacția de 100%. Și e a naibii de frustrant!

Atâta timp cât ție îți dai 99% și te miri de ce rezultatele sunt sub așteptări, renunță să te blamezi.

Știu, perfecționistul din tine îți va spune că poți, ai mai făcut-o, însă ulciorul poate căra apă până… se sparge într-o zi.

Daca te regăsești și vrei să afli metodele mele de a pune ordine în viață ta, îți voi da tehnici rafinate în ani de experimente eroare/încercare.

 Te scutesc de tot acest traseu făcând mai întâi un lucru la care, daca nu te-ai gândit poate e timpul să o faci.

Să te pui pe primul loc  în viața ta! Să-ți dai ție 100%.

Nu mai accepta compromisuri și oferă-ți timp de 100% oferit ție în primul rând și rezultatele productivității tale vor trece la nivelul superior mai repede decât te-ai aștepta.

Dacă ceva a sunat până aici ca aparținându-ți, vino într-o discuție de 30 minute de claritate ce o ofer gratuit și hai să vedem unde te afli, dacă și cum te pot ajuta și pe tine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s