Voluntariat

Mircea Eliade spunea la un moment dat: ,,Am fost un huligan. Cercetășia m-a salvat!” În ceea ce mă privește pot spune fără teama de a greși că și pe mine cercetășia m-a salvat revendicându-mi copilul din mine și oferindu-mi oportunitatea de a dărui comunității în măsura în care la un moment greu și ea, comunitatea, mi-a fost aproape. Astăzi simt că mi-am îndeplinit datoria și le mulțumesc colegilor pentru dăruirea cu care îmi duc visul mai departe.

Recunoștință tuturor!

Pentru cei care se întreabă ce fac cercetasii, pun aici un articol scris in 2009 și apărut în cadrul proiectului Național Scouting Seeds de la acea vreme, simțind nevoia de a da sens si pentru cei care nu intelegeau ce fac, de ce fac sau…mai rău, ce-mi veni? E dăruire pentru educație. Un alt fel de educație, non-formală, bazată pe voluntariat și…odată cercetaș, mereu cercetaș! Lectură plăcută!

Povestea care a născut aceasta o poți citi AICI.

Voluntar și sponsor în proiectul național ”Dăruiește pentru Educație!”

„Elevii păşcăneni de la Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea” Paşcani şi cei de la Colegiul Naţional „Mihail Sadoveanu” sunt implicaţi într-un proiect naţional denumit sugestiv „Dăruieşte pentru Educaţie”. În cadrul proiectului, coordonatorul Romeo Creţu le-a vorbit liceenilor despre vise, scopuri, ţinte, obiceiuri şi acţiuni.” M-am bucurat enorm de acest proiect, părinte fiind și eu la randul meu. Prin urmare, cu tot sufletul am dat o mână de ajutor. Ești curios să afli ce s-a discutat? Mai multe detalii despre obiectivul acelui proiect, poți afla pe NewsPascani.com

Psiholog voluntar în cadrul Asociației Conventus Mirabilis.

Voluntar Oana Țogan la Asociația Conventus Mirabilis

Se spune ca suntem ceea ce daruim, ce iubim, ce lasam in urma noastra…

Vom ramane cu amintirea zambetului adus pe chipurile copiilor participanti la activitate. Copiii ingeri care au in ei forta, vitalitatea si inocenta de care noi toti aveam nevoie.