𝐃𝐑𝐀𝐆𝐎𝐒𝐓𝐄, 𝐈𝐔𝐁𝐈𝐑𝐄, 𝐒𝐄𝐗, 𝐄𝐌𝐎𝐓̦𝐈𝐈 𝐒̦𝐈 𝐒𝐄𝐍𝐓𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄…

Z𝐢𝐮𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐮𝐧𝐢, 29 ianuarie, 𝐚 𝐯𝐞𝐧𝐢𝐭 𝐜𝐮 𝐝𝐚𝐫𝐮𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐞𝐢!

Dimineața întâlniri 1-1 apoi, la prânz, a𝐦 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐚̆ 𝐥𝐚 𝐨 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐚̆ 𝐝𝐞-𝐚 𝐗𝐈-𝐚 𝐥𝐚 𝐂𝐨𝐥𝐞𝐠𝐢𝐮𝐥 𝐌𝐈𝐑𝐎𝐍 𝐂𝐎𝐒𝐓𝐈𝐍 de catre doamna profesor Carmen Apostol 𝐢̂𝐧 𝐜𝐚𝐝𝐫𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐨𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐫𝐢𝐠𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐚 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐃𝐑𝐀𝐆𝐎𝐒𝐓𝐄, 𝐈𝐔𝐁𝐈𝐑𝐄, 𝐒𝐄𝐗, 𝐄𝐌𝐎𝐓̦𝐈𝐈, 𝐒̦𝐈 𝐒𝐄𝐍𝐓𝐈𝐌𝐄𝐍𝐓𝐄…

Vast subiectul și după 1ora si 30 minute multe întrebări și nelămuriri de-ale adolescenților pluteau în aer… Va urma un follow up.

Mesajul central a plecat de la sintagma „ IUBEȘTE-ȚI APROAPELE, CA PE TINE ÎNSUȚI” al lui Isus, ce tradus, Isus ne-a comunicat de fapt: CA PE TINE ÎNSUȚI, să-ți iubești aproapele.

𝐋𝐚 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚𝐫𝐞𝐚 „𝐂𝐚̂𝐭̦𝐢 𝐝𝐢𝐧𝐭𝐫𝐞 𝐯𝐨𝐢 𝐬𝐢𝐦𝐭̦𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐯𝐞𝐭̦𝐢 𝐨 𝐫𝐞𝐥𝐚𝐭̦𝐢𝐞 𝐚𝐫𝐦𝐨𝐧𝐢𝐨𝐚𝐬𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐯𝐨𝐢 𝐢̂𝐧𝐬̦𝐢𝐯𝐚̆ 𝐬̦𝐢 𝐯𝐚̆ 𝐢𝐮𝐛𝐢𝐭̦𝐢 𝐜𝐮 𝐚𝐝𝐞𝐯𝐚̆𝐫𝐚𝐭?”

𝐌𝐮𝐥𝐭𝐞 𝐜𝐚𝐩𝐞𝐭𝐞 𝐜𝐥𝐚̆𝐭𝐢𝐧𝐚𝐭𝐞, 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐫𝐢 𝐝𝐮𝐬𝐞 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚̂𝐦𝐚̂𝐧𝐭, 𝐨𝐜𝐡𝐢 𝐮𝐧𝐝𝐮𝐢𝐧𝐝… 𝐌𝐚𝐢 𝐛𝐢𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝟏/𝟑 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐥𝐚𝐬𝐚̆..

Psihoeducația va rămâne un demers pe care mi l-am asumat ca parte a contribuției mele în lucrul cu tinerii și adolescenții. „Să las lumea un strop mai bună decât am găsit-o”, aducându-mi aportul de voluntar (odata cercetas mereu cercetas) în această direcție prin tot ceea ce fac zi de zi.

𝐀𝐜𝐞𝐬̦𝐭𝐢 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐢 𝐚𝐮 𝐝𝐫𝐞𝐩𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐞 𝐟𝐞𝐫𝐢𝐜𝐢𝐭̦𝐢!

Nouă, generației noastre, nu ne-a predat nimeni fericirea! Avem cu toții o responsabilitate: părinți, școală, societate, să le oferim instrumentele necesare pentru a face asta.

Îmi place să cred că sunt un antrenor de fericire. Sună pretențios poate, dar cumva asta cred că e misiunea unui psihoterapeut.

E un pas mic poate, dar de când desfășor în școli ateliere de inteligență emoțională sau despre bullying, ori sănătate psihoemoțională, simt că fac parte din ceva mai mare, ale căror efecte la un moment dat, poate vor conta. E noul nivel de acțiune după înființarea cercetașilor.

𝐃𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐜𝐞 𝐚𝐦 𝐯𝐨𝐫𝐛𝐢𝐭?

• Diferența și interdependența dintre concepte

• impactul iubirii asupra sănătății mentale și emoționale

• comunicarea asertivă, eficientă și cum să-ți comunici propriile nevoi stabilind granite

• construirea relatiilor sanatoase

• dragostea de sine, autocompasiunea

• mituri comune despre dragoste și iubire

• gestionarea respingerii și incompatibilității

• despre codependență și relații toxice în iubire,

• gestionarea rănilor emoționale din dragoste

𝐌𝐞𝐬𝐚𝐣𝐞𝐥𝐞 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞?

1.Cunoaște-te pe tine însuți: Înainte de a căuta o relație, este important să ai o înțelegere solidă a propriilor tale valori, nevoi și dorințe. (Fă timp pentru a explora cine ești cu adevărat și ce îți dorești de la o relație.)

2. Construiește o bază solidă de prietenie: Începe prin a dezvolta o relație bazată pe prietenie și respect cu persoana pe care o simțiți atras. O bază solidă de prietenie poate crea fundația unei relații sănătoase și de lungă durată.

3. Comunică deschis și sincer: Comunicarea este cheia oricărei relații sănătoase. Fii deschis și sincer cu partenerul tău, exprimă-ți nevoile, dorințele și temerile. Ascultă și fii dispus să înțelegi punctul de vedere al celuilalt.

4. Păstrează echilibrul: Într-o relație sănătoasă, este important să păstrezi un echilibru între viața ta personală, prieteni și in relație. Nu-ți neglija propriile nevoi și interese în favoarea relației.

Ca părinte, 𝐄 𝐮𝐬̦𝐨𝐫 𝐬𝐚̆ 𝐬𝐩𝐮i „𝐍𝐮 𝐚𝐦 𝐭𝐢𝐦𝐩!” pentru copilul tàu sub scuza jobului, atributiilor de zi cu zi ce sunt, adevàrat, inerente, însă te rog,

𝐅𝐚̆-𝐭̦𝐢 𝐭𝐢𝐦𝐩 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐨𝐩𝐢𝐥𝐮𝐥 𝐭𝐚̆𝐮, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚̆ 𝐚𝐫𝐞 𝐧𝐞𝐯𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐞 𝐭𝐢𝐧𝐞! 𝐒̦𝐢 𝐞v𝐢𝐭𝐚̆ 𝐬𝐚̆-i 𝐝𝐚𝐢 𝐬𝐟𝐚𝐭𝐮𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐭̦𝐢𝐚 𝐭𝐚 𝐥𝐞-𝐚 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢𝐭. 𝐒-𝐚𝐫 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐚 𝐬𝐚̆ 𝐧𝐮 𝐦𝐚𝐢 𝐜𝐨𝐫𝐞𝐬𝐩𝐮𝐧𝐝𝐚̆ 𝐨 𝐛𝐮𝐧𝐚̆ 𝐩𝐚𝐫𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐞𝐥𝐞…

Lasă un comentariu