O nouă călătorie spre mine însămi și Dumnezeu

Scriam undeva că pentru mine Acasă ar putea fi oriunde.
Ceea ce sfințește locurile, sunt oamenii.


Este magic de-a dreptul că atunci când iți dai voie să fii tu, cel autentic, să te conectezi cu tot ceea ce inconjoară: locuri, oameni, istorii, poveștile locurilor, artă, legendă, tradiție.
În esență, suntem tot și conținem tot. Doar mintea noastră egotică ne divide, ne separă și ne magnetizează de material îngrădindu-ne.
Noi ne aparținem nouă înșine și viețîi în egală măsură, cu tot ce ne oferă.
Te dărui vieții, te abandonezi ei și viața îți dăruie noi și noi experiențe și poveștile ei.


Încrede-te în viață, ascultă-ți inima și privește dincolo de aparență, cu ochii curioși ai unui copil mereu fascinat. E un exercițiu pe care ți-l recomand. Poți privi același pom, peisaj, oameni și în momentul în care schimbi frecvența, să te surprinzi că vezi altceva, noi nuanțe.


Iordania e o țară mică, insă asemeni țărilor din orientul mijlociu, e o țară sfăntă. Iordanul, muntele Nebo al lui Moise profetul tuturor, fie creștini, musulmani sau evrei.
Marea Moartă, o mare ce scade cu 70 cm pe an și care într-un orizont de timp nu foarte indepărtat, infim în istoria omenirii, va exista doar în manualele viitorimii.
E un proces ireversibil pentru care deocamdată nu există decât un unic remediu ce din păcate sau fericire, e Dumnezeu.


Jerash, este unul dintre cele mai bine păstrate orașe greco-romane din lume, supranumit și Pompeiul Estului. Supranumit în vechime și orașul cu 1000 de coloane, e dovada vie că asemeni construcțiilor din piramidele Egiptului sau Maciu Pichu vor face că toată civilizația actuală plină de tehnologie, să pălească în fața ,,tehnologiei” acelor vremuri, de a urni blocuri imense de piatră din munte și a le da formă și viață în urbanul acelor vremuri cu teatre, gladiatori, amfiteatre, agore.
Aici, unde bisericile ortodoxe cu cele catolice, ori moscheile coexistă într-o armonie și frăție desăvârșită, ne duc cu gândul că religia nu e decât o invenție a oamenilor îngăduită de Dumnezeu.


Amanul, numit și Philadelphia după Ptolemeu al II-lea Philadelphus care a cucerit și reconstruit orașul (246-235 î.c.), mi-a arătat în primele 2 zile ale acestei călătorii-pelerinaj că într-adevăr, philadelphia înseamnă dragoste în frăție așa cum philosofia înseamnă dragoste în înțelepciune.
Madaba oraș al mozaicurilor, muntele Nebo, locul unde Moise a ajuns la vârsta de 40 ani după ce a locuit în deșert și unde i s-a arătat tărâmul făgăduinței, mănăstirea Sf. Gheorghe, biserică bizantină ortodoxă, renumită pentru mozaicul din pardoseală, pe care se află de mai bine de 1500 ani cea mai veche hartă a Tărâmului sfânt, pe care e reprezentar inclusiv Ierusalimul.

E doar începutul acestei călătorii ce a prins glas într-un context despre care iți voi povesti cu altă ocazie.

Impărtășesc cu tine aici trăiri de colecție din lungul drum spre mine însămi și Dumnezeu ce stătea la o secundă distanță…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s