7 aspecte ale ascensiunii spirituale…

…de care nimeni nu vorbește

1. Ascensiunea ta (spirituală, relațională, financiară, socială), nu va fi lineară, prin urmare, pregătește-te pentru urcușuri și coborâșuri simetrice raportate la perioada de timp. Vor fi perioade de platou, în care vor trece luni sau ani și poate ți se va părea că nu faci progrese, însă este critic să continui să lucrezi, să faci eforturi. Iar apoi, dintr-o dată se aliniază planetele și faci câte un salt important, ai o revelație, ți se deschide un drum, apare o persoană cheie care te sprijină în drumul tău.

2. Pe măsură ce urci nu vei scăpa de probleme, așa că renunță la această așteptare. Singura diferență e că vor fi alte probleme. Se va schimba natura lor. Însă vei avea alte mijloace sau intrumente să le rezolvi.

3. La începutul ascensiunii tale, va fi 90% efort și 10% inspirație. Când te apropii de vârf, proporția se inversează. La început, trebuie să te agiți mult cu A FACE pentru a obține rezultate, dar la final ceea ce va conta este A FI. Vei începe prin a lucra cu oameni, cu obiecte, cu experiențe, cu fapte, și vei sfârși prin a încheia lucrând cu stările tale. În continuare va fi nevoie de acțiune concretă, dar în cantitate mult mai mică, și cu mult mai puțin efort.

4. Vei întâlni tot mai multă invidie și orgolii și ego, pe măsură ce ascensionezi (din păcate!). Uneori te vei simți chiar singur. Dacă te aștepți să întâlnești oameni mai buni vei fi dezamăgit. Chiar și oamenii mari au propriile lor micimi ale personalității. Nimeni nu vrea să vadă ascensiunea altuia, decât dacă merge alături de el, ca tovarăș de drum (discipoli sau parteneri). Așa că, nu te aștepta la o mână întinsă, ci la o eventuală piedică pusă în calea ta, sau un brânci dat la momentul oportun.

Fii vigilent! Evită să arăți ce poți cu adevărat. Păstrează cele mai importante lucruri doar pentru cei mai apropiați oameni, iar unele doar pentru tine și Dumnezeu.

5. Când ești cu adevărat în flux, totul curge către tine cu o viteză amețitoare în care pur și simplu nu apuci să procesezi și să te bucuri de câte materializări și realizări ai. Dar a fi în flux e o stare de grație pe care o vei trăi rar. Nu sta să aștepți fluxul. Muncește. Rezultatul adus de efort e singurul pe care te poți baza. Când vine fluxul peste tine, doar primește și conștientizează. De multe ori stările de flux sunt aduse de eliberări: când scoți accelarat din experiența ta oameni și situații care te țineau ”legat”.

6. Nu toți oamenii pe care îi vei întâlni pe cale sunt cu adevărat căutători sau maeștri. Unora doar li se pare cool să stea pe o culme și să își facă poze. Acumulează dar nu dețin, doar pozează. Pentru ei totul este o poză. Uneori o poză care le aduce profit: atenție, bani, admirație. Nu au ajuns unde sunt din convingere, ci doar dintr-o nevoie, și nu vor ajunge niciodată în vârf. Nu pentru că nu ar putea neapărat, dar pentru că nu vor face niciodată efortul de escaladă. Transpirația nu este printre pasiunile lor în viață. Se vor opri la belvedere. Oferă suficiente recompense cu minimum de efort.

7. Starea pe care o ai stând pe culme este singura și cea mai importantă recompensă pe care o vei avea în viață. Nu oameni, nu realizări, nu bani, nu aplauze. Vei sta acolo singur, pe culme, tu cu sufletul tău și cu Dumnezeu, în tăcere, și aceasta va fi cea mai magică clipă pe care o vei trăi. Nu poate fi explicată în cuvinte, trebuie trăită.

Alexandru Raducanu

Dacă ți se par de folos informațiile de mai sus distribuie sa ajunga si la altii!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s