JURNAL DE CĂLĂTORIE 26.12.2022 ROATAN – HONDURAS – PROVOCARE

De două zile nu am scris aici în jurnal, deși a fost și este atât de intens totul. Am participat la concerte, la party-urile de pe Royal Promenada, „centrul orașului ”acestuia plutitor, petreceri ale celor de la Crew unde am fost invitată să-l însoțesc pe Tinu, am cunoscut mulți colegi de-ai lui, ce lucrează în diverse departamente, am fost solicitată și am oferit o scurtă intervenție celor de la televiziunea națională ALEPH News din București.

Inițial mesajul primit de la o domnișoară pe care nu o cunoșteam, pe whatsapp, de la un număr necunoscut. M-a surprins, contrariat și luat pe nepregătite. Cum de și aici m-au găsit. Doamne, tu oare ce anume vrei să-mi transmiți prin aceste mesaje? Știu, am venit aici cu intenția de a te ruga să-mi dai semne, mesaje spre direcția lui 2023.

De anul trecut cei de la Aleph nu m-au mai contactat după ce le-am refuzat două sau trei intervenții ce le voiau ad-hoc, aflata fiind prin magazine la aprovizionare, la coafor, sau conducând. Înțelegeam atunci că aveau nevoie de o știre, cu intervenția cuiva dar nu vedeam finalitatea, aveam sentimentul de impostoare, sindromul impostorului bântuindu-mă multă vreme, că nu aveam prea multe de oferit oamenilor, că sunt departe de a fi vreo vedetă.

De fapt mă voiam pe mine. Îmi erau suficiente întâlnirile de suflet cu clienții mei din cabinet după ce antreprenoarea din mine a ales să-și ia o pauză, un an de sabat, de sondare adâncă în ea însăși.

M-am perpelit ceva ore bune din momentul în care am acceptat să vorbesc în direct, și nu într-o intervenție televizată înregistrată. Voiau să vorbim despre omul Oana Țogan, nu neapărat psihologul. Cum se pregătește de Crăciun în familie, despre masa tradițională, pe cine invit la masă… Când le-am comunicat unde sunt și că nu s-ar potrivi temei propusă de ei având în vedere locația unde mă aflu, au convenit că e mai minunat! Pot fi corespondentul în direct de pe un vapor de croazieră și să le trimit câteva imagini.

După ce vorbește Părintele Necula, Mungiu Pippidi, Neșu, fostul fotbalist astăzi inițiatorul și coordonatorul unui ONG prin care sprijină oameni, copii aflați în dificultate, după Elisabeta Lipă, multipla campioană la canotaj, astăzi general și coordonatoarea lotului olimpic de canotaj cu niște rezultate senzaționale anul acesta, mă întrebam ce vor oamenii ăștia de la mine?

Doamne, ce ai de gând cu mine? Fetele de la Aleph, aveam să aflu ulterior, mi-au citit postările și urmărit o bună bucată de vreme, încă mă urmăresc.

Mereu îmi spun că vor veni către tine oamenii ce trebuie să vină și că mesajul tău va ajunge acolo unde trebuie să ajungă.

„Când ceri ghizilor tăi spirituali să te îndrume, nu le contesta acțiunile, doar fii!” am primit răspunsul prin mentalul venit să-mi dea ecou.

Într-un vacarm și-un zumzet de parade, de oameni zgomotoși, e dificil dacă nu aproape imposibil să găsești un spațiu, un loc în care să fie liniște. Cabina lui Tinu e la dk 2, cea pentru personal, cabinete medicale și alte birouri de personal, cantina crew-ului, dar și foarte aproape de motoare, de stații de epurare, pompe, ce fac atunci când sunt cuplate deși pe un interval scurt de timp, un zgomot ce ar fi destul de dificil de atenuat într-un live.

Îl rog pe Tinu să mă ajute, ia o pauză de lucru, luăm vaporul deck după deck la verificat, în ideea că la 11 dimineața aici, 19 în țară, poate petrecăreții încă dorm. Exclus!

Îmi amintesc de biblioteca în care mi-am propus după plajă, acum ceva zile, să-mi termin de citit o carte dragă mie. Solarium e arealul destinat doar adulților pentru liniște și relaxare teoretic. În zona de jacuzzi, era o hărmălaie a unor petrecăreți ce făceau mult zgomot stropit cu muuultă băutură. Era ultima lor zi de croazieră și deși primul impuls a fost să-i judec, Martorul din mine a devenit brusc înțelegător și m-am retras către bibliotecă.

Renunț repede și la gândul bibliotecii. Mi-am amintit că acolo găsisem inițial o familie cu pahare de șampanie vorbind în șoaptă apoi în mai puțin de 15 minute, se umpluse cu ceva spanioli ce porniseră o discuție zgomotoasă așteptând să intre în restaurantul de alături unde se aștepta intrarea conform programării.

Unul din ospătarii de serviciu fusese trimis cu o tavă cu pahare cu șampanie printre pasagerii ce așteptau pe holuri, in bibliotecă, mai recent. Starea de bine trebuia menținută și așteptarea făcută ușoară.

-Știu unde mergem! E un bar al ofițerilor undeva mult retras și cred că la ora asta nu e nimeni acolo. Așa și era.

Am avut intervenția. Coborâtă de pe scaunul de bar constatam că-mi tremurau toate cele. Omul Oana Togan, și nu psihologul, avusese emoții când brusc prezentatoarea știrilor de la 19 mă întreba despre cum se simte copilul din mine. Era emoționat, bulversat de ceea ce i se întâmpla. Era din nou, „o întâmplare a ființei mele” cum magistral spunea Nichita Stănescu. Așa a și fost. Vă las și vouă înregistrarea.

E din calupul de știri de la ora 19 din data de 25 decembrie 2022, postul de televiziune national ALEPH NEWS.

Călătoria continuă și sunt deschisă Universului pentru tot ce-mi oferă pentru că știu că e spre binele meu cel mai înalt așa cum a fost este și va fi mereu. Aveți grijă de voi!

#călătoriespresine #Craciunfericit #Jurnaldecălătorie #Suntdoarunom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s