DE ZIUA PSIHOLOGULUI

DE ZIUA PSIHOLOGULUI

Primesc acum o ora un mesaj din partea unei dne dr. „La mulți ani frumoși si fericiți Oana!” „Mulțumesc frumos, răspund, dar nu este ziua mea acum. E pe 20 august.”

„Este ziua psihologului!” și am imediat o revelație.

Cum de dimineață am intrat în cabinet,  îmi sărbătoresc prin munca ziua și cred că nici nu se poate mai bine.

Am fost întrebată de curând cum am ajuns, coach, terapeut apoi psiholog din asistentă medicală și femeie de business?

In cuvinte simple, am ajuns din dorința de a mă salva inițial și mai apoi de a ajuta oamenii să se cunoască mai bine, să-și acceseze emoțiile, să vadă viața într-o lumină mai pozitivă, să fie autentici și să-și atingă adevăratul potențial..

M-am educat să nu judec, să iau fiecare om așa cum este.

Dacă ajungi cu recomandare la mine probabil ai încredere în persoana care te-a orientat către mine ori poate ai poposit pe pagina personala FB, insta, a cabinetului, „Terapie de echilibru” sau pe blogul meu.

Sau poate ți-ai amintit că doamna aia ce a fost cândva asistentă medicală și a făcut Cercetașii, da aia pe care o mai întâlneai pe la magazinul ANDANA, acum are cabinet și face și în on line dacă ești mai comod și te simți safe de după ecran.

Știu, pentru unii e derutant, însă acum e bine de știut că mi-am asumat 100% să te susțin.

Îmi place să-mi spun că sunt și dezvoltator de oameni sau antrenor de fericire. Mai exact sunt un intermediar, mediator între tine și propriile-ți emoții și trăiri.

Eu vin și-ți spun că viața e antrenorul tău de fericire și partenerul tău de cuplu e cel mai bun profesor pe care l-ai putea avea ever!

Ar mai trebui să știi că nu sunt decât un om. Sunt terapeut, nu sunt robot, am și eu frământările și propriile lupte de purtat cu mine însămi.

Și îngrijirea la patul bolnavului a pacienților timp de 20 ani, și NLP-ul și Thetaheallig-ul și medicina energetică, coachingul, toate, m-au ajutat să fiu mai aproape de preocupările oamenilor, să-i ajut să-și învingă fricile și să se confrunte cu ei înșiși, cu temerile, pierderile, atașamentele spre a se regăsi pe ei înșiși și mă ajută să aflu mai multe și despre mine.

Nu doar eu ii ajut pe clienți ci și ei pe mine, în a mă vedea în oglinda din ei.

Mă ajută să mă văd cine sunt cu adevărat și poate nu le-am mulțumit îndeajuns pentru ajutorul oferit fără să știe acest aspect. Gândeam că asta i-ar putea descumpăni venind de la un psihoterapeut. Dar astazi, de ziua noastră, a psihologilor o fac mulțumindu-ti draga Om!

 Irvin Yalom, părintele psihoterapiei, în anumite arii de activitate, (ca cea de lucru cu pacienții cu boli terminale sau dependente, ori terapii de grup), spunea foarte frumos: să nu uităm nici o clipă că această meserie înseamnă o poarta către uman si de o parte si de alta a baricadei in ciuda luptelor din tranșee…

Am propriul terapeut, (uneori am avut 2) cărora azi de ziua psihologului le adresez mulțumirile mele pentru ca-mi sunt alături, și merg regulat la terapie.

Cu toții avem puncte oarbe în existența noastră pe care le vedem doar în lumina unei oglindiri. Terapeutul îți pune această oglindă în față și din lupta cu tine poate renaște o lume nouă. Asta daca-ti dai voie. Am avut și clienți care s-au speriat de ceea ce au văzut și au ales să oprească actul terapeutic. E alegerea fiecăruia, în propriul ritm și cât e pregătit să proceseze. Dacă tu vezi doar lupta, terapeutul e cel ce vede pacea din spatele ei…

A merge la un coach, terapeut, face parte din Pregătirea continuă pentru viață.

Multe dintre alegerile ce le facem se întâmplă fără a conștientiza ce anume ne-a determinat să luăm respectivele decizii.

Sunt mecanisme inconștiente ce-ți dictează uneori viața. Convingeri limitative, pattern-uri de comportament preluate din mediu, (fie familie, societate, școală), mecanisme de aparare ce până la un punct ne-au slujit dar la timpul prezent ne pot îngrădi și bloca evoluția.

Așa putem ajunge captivi în propria minte, când de fapt tot ceea ce ne dorim cu adevărat e să fim iubiți, acceptați așa cum suntem.

Problemele existențiale de profunzime, apar când noi înșine nu ne putem accepta așa cum suntem și drama reală abia de aici începe cu adevărat.

Te poți  căuta, apoi afla cerând sprijin. Nu e nimic mai firesc, omenesc și de ajutor decât să-ți recunoști limitele pe care oricum, fiecare dintre noi le avem.

Cei ce le recunosc și acționează câștigă timp. Ani prețioși din viață, pe care îi pot trăi într-un registru de căutare, apoi regăsire cu sine și înflorire a propriei vieți.

Tu ești bine cu tine?

Răspunde-ți singur și dacă  vei considera că e un bun moment de a fi autentic cu tine, vei acționa. Iți ofer o ședință de 30 min. gratuită de clarificare, de a vedea dacă și cum te pot ajuta pe care o poți programa aici: 0766639008.

Astăzi poate fi prima zi din noua ta viață! Nu mai pierde ani, nu te mai chinui și biciui plin de regrete, resentimente, vinovății și fă  pace cu tine, cu oamenii și Dumnezeu.

Dacă mesajul meu a ajuns la tine, lasă-mi un semn in comentarii să știu că ești aici.

Ai grija de tine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s