Yoga inimii

Freamătul sacru al inimii noastre e o viață plină de inimă. Fără inimă e dispersare. Ne putem amăgi că trăim stând în castele desprinse și izolate de lume, dar uităm că lumea suntem noi și noi fără lume de fapt nu existăm. Poate fi cel mult o claustrare forțată datorată golului imens din noi și al EGO-ului ce tronează acolo.

Am avut ocazia ca în urmă cu 2 ani, cu mintea mea cea extrem de solicitată (nu doar de sesiune, școli de formare, firmă, copii, tată cu demență, insomnii, luate pe rând sau la pachet, de una singură, atunci când soțul e plecat din țară), să fiu nevoită să caut disperată o cale de a ieși la suprafață, cu ele viețuind acolo mai departe. Și atunci ca și acum, cu variații, examene, seminarii etc, provocarea supremă rămâne revenirea Acasă, în sufletul meu, de unde am plecat pe cale.

Când îți reprimi emoțiile, și știi că ceva este în neregulă, chiar dacă aparent nu înțelegi, inima îți vorbește. Îndreptarea conștiinței către inimă nu e poate cel mai răspândit exercițiu dar ar putea fi sau ar trebui să fie. Conștientizarea mediului interior, în care „locuiești” tu cu tine tot timpul sau când „disperi și dispari” din propria viață sau a mediului exterior în care te afli și respiri îți pot arăta cum că sentimentele pot deveni palpabile. Argumentul inimii noastre de a ne reinventa pe noi cei ce-am fost dintr-un-ceputuri e reamintirea a ceea ce suntem de fapt și crearea unei punți între cele două lumi. Prin conștientizare e ca și cum ne-am venera pe noi înșine, conștienți.

Oricât ar suna de pretențios unicitatea noastră e hrana zilnică vitală a propriului corp fără de care nu am respira. Când uităm total de noi, de fapt nu mai suntem Aici. Plecăm în altă parte. Gândind la noi, și nu lăsându-ne în voia sorții precum o frunză pe apă, ne oferim hrana inimii ce bate în noi. Ea are acea inteligență în perfecțiune de a-și face jobul, noi devenim însă pe alocuri absenți în propria viață, dar când ne revenim, inima noastră radiază, expandăm. Totul e dintr-o dată mai luminos, mai colorat, mai clar, mai „audibil” inima se exprimă direct. Osana este o exprimare a inimii. Aparent devenind atenți la viața noastră, expandăm. Exersând constant lucrul cu propria conștiință, cu propriul corp, ajungem la conștiința acorporală, până corpul fizic dispare în întregime. Aceste vibrații se deosebesc de manifestarea oricărei energii.

Rumi spunea: „Cu fiecare respirație avem ocazia să fim cu sinele nostru sau în afara lui.” Cea mai potrivită atitudine este potențarea credinței că inițierea reală și vie e făcută în noi tot de noi. Refuză toate gândurile cu excepția unuia singur: EU SUNT! Toate binecuvântările vin din interior! Eu sunt! Până nu te vei întoarce la tine, nu există altă cale. În EGO găsim elementul psihologic prin care o ființă se vede separată de toate celelalte ființe. Toată viața am fost educată că „Oluptă-i viața/ deci te luptă/ cu dragoste de ea, cu dor” poezia…

Mi-au trebuit 40 de ani să las jos această convingere limitativă și să înțeleg că atingerea desăvârșirii nu e o luptă, ci acceptarea a tot și a toate. Transcederea se face spontan, printr-o abandonare necondiționată. Eliberăm EGO-ul, din propria voință. Dar oare dorința de îndepărtare a EGO-ului nu e tot o manifestare a EGO-ului? Negarea EUL-ului nu ne duce la revelații. Personalitatea nu e nimic mai mult decât un gând primordial sau o idee. Din piept se creează un canal energetic cu legătură directă în creier. Eul se atașează involuntar de toate gândurile și sentimentele. Și Doamne, câte avem!! Când reușim să vedem acest adevăr, totul devine mult mai simplu. Metoda introspecției e cea care din piept te urcă în cap unde mintea, dacă urmează EU SUNT! ajunge înapoi în inima spirituală. Aceasta e provocarea coborârii minții în inimă! Se poate izola procesul inversând tot gândul prin care ne identificăm: stări, sentimente, mașină, casă, bussines, copii; atâta timp cât Eul ascensionează și rămâne în creier. Pe măsura coborârii din minte în inimă, totul se topește. Nu mai există nimic, deși existăm în tot.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s