SEARA FILMULUI PSIHOLOGIC

 „Echipa Seara Filmului Psihologic dorește să vă mulțumească pentru oportunitatea oferita și ajutorul dumneavoastra în cadrul proiectului nostru. Sperăm ca v-a făcut plăcere să fiți alături de noi, din perspectiva noastă ați fost actorul principal  al acestui proiect și am fost onorați sa va avem alături.

        Cu respect Echipa Seara Filmului Psihologic!”

 A împlini viața ce este pe cale să fie trăită și a nu te mulțumi doar să o hrănești,  să o întreții, să o amplifici în fiece clipă, dar și să o protejezi de tulburările rationale, ar putea fi un cadou pe care să ni-l oferim cu ocazia întâlnirilor, fie ele și virtuale, a descoperirilor și a diverselor nastre experiențe de-a lungul întregii existențe.

Astfel a fost pentru mine webinarul on-line (întâlnirea din seara lui Moș Nicolae, de ziua voluntarului aveam să aflu astazi) cu tineri studenți în calitate de speaker, în cadrul proiectului „Seara filmului psihologic”, organizat de către „Asociația Studenților Psihologi și Pedagogi”, la care au luat parte studenți din cadrul Universității AL. I. Cuza din Iasi.

Astăzi din postura de psiholog, activând de mai bine de zece ani ca voluntar în zona educației nonformale cu tinerii, în diverse instituții de învățământ, de când imi place să spun că am pariat pe ei odată cu înființarea Cercetașilor la Pașcani, trăiesc și îmi place să vorbesc, atunci când mi se oferă oportunitatea desigur, despre o libertate care ne permite să accedem la ceea ce este mai bun în noi, să ne întâlnim posibilitățile, să eliberăm resursele, să ne sprijinim pe forțele vii care circulă în fiecare dintre noi, pentru a le împărți cu cei ce ne înconjoară.

Atunci când se produce o chimie între două personaje, numite în continuare elemente chimice, dacă se întâmplă o reacție, ambele vor rămâne transformate. Aceasta consider eu că este să-ți urmezi și împinești destinul, în ritmul tău. El va curge și va veni către tine, când ești aliniat cu tine însuți. O energie frumoasă a curs de dincolo dincoace de ecranul monitorului și invers. Am verificat acest aspect odată cu trecerea activității de cabinet în on-line, in aceste timpuri de pandemie și autenticul e identitar, fără dubiu.

A fost un adevărat tur de forță pentru tinerii participanți, dar si pentru mine care veneam după o dimineață de sâmbătă cu altă prezentare masterală și un stagiu clinic. Un film cu o încărcătură emoțională deosebită, de două ore și jumătate, urmat de discuții care au durat alte două ore deși inițial îmi stabilisem disponibilitatea de o oră.

Filmul „Mr. Nobody”, propus de organizatori,  este un film științifico-fantastic din 2009 scris și regizat de Jaco Van Dormael și Jared Leto. După cum spun criticii, și subscriu, e un film după a cărui vizionare, îl vei iubi și urî în egală măsură, dar nu ai cum să rămâi indiferent. E o recomandare pentru cei care își doresc să privească cu curaj în inima lor și pentru care e bine să fii pregătit.

Abordarea discuției propusă de mine a fost una pe trei paliere: din punct de vedere artistic, psihologic și cuantic (filosofic). O anatomie a traumei, mai exact a ceea ce în psihologie, e cunoscută ca  „traumă timpurie” a unui copil de opt ani și împlicațiile în destinul său ulterior, mituri despre trauma,  Sindrom posttraumatic, Coping adaptativ și dezadaptativ, locul controlului în trauma, Efectul fluturelui (Baterflay effect).

Las aici câteva dintre impresiile tinerilor la final de întâlnire.

Ce impresie v-a lasat speaker-ul?

1. Cu foarte multe conștientizări ce mi-au schimbat perspectiva.
2. Neliniștea provocată de film, a fost estompată de dumneaei.
3. Foarte pregatit, mi-ar placea sa mai vad acest speaker si la alte evenimente
4.. O persoana care are un talent superb la a comunica oamenilor ideile sale si o femeie talentata in profesia pe care o practica.
5. Absolut minunata, o persoana care merita din, toate punctele de vedere, toata aprecierea mea!
6. Speaker ul a fost perfect ales, am rezonat foarte bine si ii sunt recunoscatoare pentru tot ce ne-a transmis
7. Mi-a plăcut, o doamna foarte draguță.
8. O impresie foarte buna. Mi a plăcut ca a interacționat și cu publicul și ca a oferit sfaturi utile pentru cei ce vor urma o cariera in terapie.
9. Cel mai transparent și deschis speaker pe care l-am văzut!

Recunostinta vouă tuturor, felicitări organizatorilor!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s