Ambasador în proiectul ,,Educație pentru viață în natură”

CÂT DE MINUNAT AR FI DAC-AR FI!

Cum ar fi să ne imaginăm o lume plină de voioșie, de exuberanță și seninătate de copil, departe de tot ce cotidianul ne-ar putea îngrădi să fim!

În calitate de Ambasador al Cercetașilor astăzi îmi propun să vă provoc aducând argumente în susținerea unui proiect generos, de susținere financiară a 3 campuri (tabere) ale Centrului de Cercetași CRINII PASCANI oferite copiilor în această vară.

Mă numesc Oana Țogan sunt inițiatoare și unul din membrii fondatori ai acestui centru, azi membru onorific. Sunt antreprenor, susținătoarea diverselor proiecte caritabile, life & bussines coach,  psihoterapeut în formare și supervizare, owner la TERAPIE DE ECHILIBRU.

Inițiativa ce am demarat-o  în urmă cu 10 ani, în legătură cu necesitatea înființării la Pașcani a unui centru de cercetași a fost pentru că am concluzionat că factorul educațional (eu însămi fiind „produsul” unei educații sănătoase și din afara familiei), este astăzi esențial și vital în menirea unui popor, anume de a crea de valori și identități naționale, oricât ar suna de pretențios. Doar prin educație și sănătate putem întrema viitorul unei națiuni.

 Comunitatea la care părinții și-au trimis cei 120 de copii câți activează astăzi în centru local Crinii Pașcani pe trei categorii de vârstă, demareaza acum în cadrul proiectului „Crosul în școli”, o campanie intitulată ,,Educație pentru viață în natură”, campanie de strângere de fonduri proprii, pe bază de contribuție din partea celor ce doresc, pentru acoperirea  cheltuielilor cu campurile din acest an aniversar: 10 ANI CERCETĂȘIE DE NOTA 10.

 Cercetășia reprezintă un nou mod de viață dacă doriți. A trăi sănătos, în armonie și comuniune cu natura ce-ți oferă toate resursele și mijloacele unui trai împlinitor, sunt principii pe care copilul le învață în cercetășie pentru a deveni Omul de mâine. Integru, complet, asumat asupra propriului traseu în viață.

Învățând la cercetași principii pe care în urmă cu mai bine de 100 de ani sir Baden Powell, fondatorul cercetășiei din lumea întreagă, a reușit să le propage pe toate continentele creând o mișcare, un fenomen recunoscut la rang de cinste pentru livrarea unei școli de leadership, (din Marea Britanie până în Statele Unite, țări în care se alocă fonduri guvernamentale pentru acest tip de educație) în peste 170 de state ale lumii printre care și România, copilul învață că poate schimba lumea, că e parte a acestei schimbări, „lăsând lumea un strop mai bună decât a găsit-o…”

Suntem născuți egali indiferent de culoarea pielii: albi, negri, galbeni, metiși, doar respectul asupra vieții și comunității din care faci parte, dau nota de diferență în planul creației tale ca individ.

Tu creezi lumea și lumea suntem noi toți!

O viitoare generație de oameni sănătoși la trup și la minte, precum generația copiilor noștri, responsabili, pentru ceea ce vor crea și lăsa mai departe după ei, reprezintă și viitorul nostru, al adulților de astăzi.

Ce este cercetășia?

  • Libertate de acțiune, dar și disciplină și autodisciplină.
  • O școală de democrație autentică unde copii sunt organizați pe patrule unde singuri își aleg rolurile și liderii în funcție de abilități.
  • Educație nonformală, oferită de liderii adulți voluntari formați la nivel național în stagii de formare pe o pedagogie scout internațională.
  • Sistemul psihoeducațional e bazat pe învățare prin joc, ceea ce oferă încredere copiilor și elimină orice stare de anxietate în relaționarea cu ceilalți copii.
  • Activitățile se desfășoară în interacțiunea copii – lideri (formați și intruiți specific), într-un cadru securizat de supraveghere și monitorizare.
  • Aveți oricând posibilitatea de a participa alături de copii dumneavoastră la activitățile Centrului atât  în calitate de observator cât și in calitate de participanți activi ca viitor lider.

REZULTATE  OBȚINUTE DE-A LUNGUL VREMII

  • Avem deja în palmares, schimbul de experiență cu alte țări, când cercetași din Franța, au venit la noi sau când copii noștri au mers acolo.
  • Locul I la competiții naționale: Trofeul celor 6 căi, ROJAM – locul I la Euroolimpiada Scout.
  • Promovabilitate de 100% la Bacalaureat a cercetașilor.
  • Cel puțin o olimpiadă școlară bifată fie ca participant, fie ca premiant.
  • Foști cercetași din centru au ieșit șefi de promoție la liceu.
  • Încredere crescută în propriile capacități și abilități sau descoperirea și dezvoltarea altora noi.

Cercetășia este despre a dărui și oferi. Noi, liderii adulți oferim gratuit din timpul, energia, abilitățile și expertiza noastră copiilor ce vin la cercetași în mod egal și necondiționat. Și-acest lucru se numește VOLUNTARIAT.

Haideți să susținem împreună un centru de cercetași de nota 10, la aniversarea celor 10 ani de existență, prin donațiile dumneavoastră pe pagina de Ambasador al proiectului (orice suma, cât de mică, este folositoare):

Vă las mai jos câteva imagini cu colegii activi, de la ultimul stagiu de pedagogie scout, unde au învățat cum să lucreze cu copiii și cu beneficiarii – copiii cercetași:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s