Povestea mea

Eu sunt…

 Oana Țogan, psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România în supervizare, masterand în psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea ”Al. I. Cuza” Iași, Master NLP, Theta Healing advance și urmez cursuri de formare in cadrul Asociației de Psihoterapie Integrativă și Psihologie Clinică (APIPC). 

Am decis după îndelungi deliberări că e momentul să contribui în demersul meu „de a lăsa lumea un strop mai bună decât am găsit-o” (Lordul Baden Powell, fondatorul cercetășiei) și altfel într-un alt mod decât am făcut-o până acum. 

După 20 de ani de asistent medical la patul bolnavului, după ce am ales să fac studii economice și antreprenoriat am plecat din sistemul de sănătate publică, atunci când acesta nu mă mai valoriza. 

Pur și simplu, vine un timp când îți spui: „Așa nu se mai poate”. Cobori atât de mult încât îți spui „Mai jos de atât nu se mai poate. Destul! Am rănit destui oameni dragi, m-am vitregit pe mine de iubire, atâta risipă și atâți oameni speriați.”

Și doar când consideri tu, și numai tu, că ai suferit destul și nimeni și nimic din exteriorul tău nu poate decide pentru tine că e sau nu indeajuns, abia atunci îți vor crește aripile și-ți vei lua zborul spre alte zări. Totul e să ajungi în punctul terminus, zero, și să vrei cu adevărat să fii tu. Să fii dispus să te vezi exact așa cum ești, să te accepți și iubești oricum ai fi. Oricum! Doar să-ți dai voie să te dezobișnuiești de tine! E o provocare fără egal și poate cel mai curajos proiect la care vei lucra vreodată: TU! 

În călătoria ta, alături de mine, nu-ți voi promite panacee de vindecare ci doar te voi însoți așa cum eu mi-aș fi dorit să fi fost însoțită în momentele cu adevărat grele ale vieții mele și nimeni atunci nu era de găsit. Din păcate strigam doar înlăuntrul meu. A fost greu, dar a fost minunat și nu aș schimba nimic. Azi putem solicita ajutor de specialitate în afara noastră. Societatea pare a fi pregătită să primească asta.

Propun un alt tip de terapie… de echilibru: pentru sănătate și frumusețe; a trupului, a minții și a sufletului. Pe toate le-am explorat și încă mai e de aflat, de studiat.

Mult, mult timp, mi-am dorit echilibrul, nu atât în afara mea, deși pe alocuri cât înlăuntrul meu. De atât construit și mobilat în afară, „să se vadă”, „să corespundem cerințelor societății”, rămânem goi și nemobilați pe dinăuntru. 

Vom învăța împreună, vom împărtăși!

Dupa zeci, sute, mii de ore de cursuri, traininguri și formări, în demersul meu a mă înțelege și cunoaște, de a invăța să mă redescopăr și să revin Acasă… de acolo de unde am venit de la Atoatecreator.

Consider că dezvoltarea personală începe de când te naști: mai întăi înveți să respiri, să sugi lapte, să auzi, să vezi, să mergi, etc. Și procesul e chiar până în ultima secundă a vieții, când constați că ceva tot ți-a rămas de învățat și atunci. Mama mea mi-a spus în ultimele ei secunde ale vieții: „Nu am știut să trăiesc! trăiește tu și pentru mine!”

Ce vei gasi aici?

 Aici…  vă invit la o terapie de echilibru, un popas de câteva secunde, minute ori unități de timp ce preferați și doriți voi.

Ca și consilier și psihoterapeut în formare, mă simt obligată să vă spun că dacă doriți miracole peste noapte, ați greșit pagina. Dar dacă doriți cu adevărat să vă auto-cunoașteți și regăsi și sunteți dispuși să întreprindeți ceva în acest sens atunci sunteți exact unde trebuie. 

Cu cât călătorești mai mult inăuntrul tău și vei dori să vezi și ceea ce nu voiai să vezi, să-ți știi cea mai lăuntrică cămară, cu atât sufletul tău va învăța să cânte și să danseze din nou. Și vor veni și călătoriile exterioare. Așa a fost în cazul meu. Cu toții am avut sau încă avem traume de depășit, acceptat, scos la lumină și vindecat. Când? „Atunci când elevul e pregătit, mentorul apare”. Și da! Azi e cel mai bun moment! Azi! 

Mi s-a spus ades că am inspirat și inspir oameni. Recunoștință vouă, celor ce v-ați exprimat, și cerului. E minunat! (Vezi interviul  https://www.youtube.com/watch?v=cyHCXrhYvUQ  ). Poate dacă nu vei putea spune asta, e iarăși minunat! Și cu siguranță te poți îndrepta către alte direcții. Iți respect decizia.

Consider că informațiile pe care le am de oferit, acumulate până acum, sunt exact pentru acei ce le așteaptă, ce rezonează și se regăsesc în ele. Cu toții suntem pe diverse trepte de dezvoltare și evoluție și frumusețea noastră stă în diversitate. Iți doresc ca la finalul fiecărei zile să-ți spui : Ce minunat e să mă întâlnesc cu mine iar și iar, ori să-ți spui: Poate că astăzi nu sunt neapărat omul mai bun decât am fost ieri, dar cu siguranță voi putea spune „am făcut tot ce am putut!”

Cu infinită recunoștință pentru însoțire, aici, pentru tine, Oana Țogan.